Föreläsningsdag: Leading learning in the classroom

Det finns ett antal platser kvar till en föreläsningsdag som anordnas av Kommunförbundet Kalmar län i samarbete med Mönsterås kommun och Challenging Learning. Föreläsare är Jaz Ampaw-Farr, James Nottinghamn och Bosse Larsson.

Föreläsare

Jaz Ampaw-Farr har som utbildare och föreläsare engagerat människor internationellt i över 20 år. Hennes föreläsningar varvas mellan ödmjukhet, passion och humor, där hon lyfter den betydelsefulla mänskliga interaktionen för ett barns liv. Jaz framkallar tron på att vi alla kan göra skillnad. Hennes otroliga historia där hon som barn övervann försummelse och våld berör på djupet. Jaz fokuserar på hur man kan utveckla motståndskraft och uthållighet på alla nivåer i skolan, för att säkra att alla barn får växa i sitt lärande. Föreläsningen är på engelska.

länken kan du läsa mer om Jaz.
Länk till hennes TedTalk.

James Nottingham, pedagog och inspirerande föreläsare och grundare av Challenging Learning, kommer tillsammans med Bosse Larsson, föreläsare och lärare från Norrköping, att koppla samman teori med praktiska exempel och Jaz historia.
Tillsammans har de skrivit boken ”Utmanande tankesätt- utveckla motivation genom ett dynamiskt mindset” (2018). Boken beskriver vilka strategier som vi kan tillämpa för att skapa ett lärandeklimat där både elever och vuxna väljer utmaningar, anstränger sig och utvecklar sina talanger.

Målgrupp

Föreläsningarna riktar sig till skolledare och personal vid skolor i Kalmar län.

Avgift

1950 kr, inkl. förmiddagskaffe, lunch och eftermiddagskaffe

Tid och plats

Kalmarsalen, Kalmar

Torsdagen den 15 augusti 2019, kl. 09.15-16.00

Anmälan

Anmälan görs via Peo Fahlström, verksamhetsledare Unga och Utbildning, senast torsdag 8 augusti.

E-post: per-olof.fahlstrom@kfkl.se

Telefon: 0480–45 67 41

Kontaktperson

Peo Fahlström Verksamhetsledare unga och utbildning 0480-45 67 41 Skicka e-post