Projektledning steg 2 – distansutbildning

En kurs för dig som vill fördjupa dig kring projektledarens ledarroll och bli en mer komplett projektledare.

Att arbeta i projekt är mycket vanligt eftersom både offentlig sektor och företag genomför mycket av sin verksamhet i projektform. Att leda ett projekt skiljer sig från att leda en verksamhet, inte minst utifrån det begränsade tidsperspektivet. Den här utbildningen är uppbyggd kring en projektledares ledarroll och handlar mycket om hur kommunikation kan och bör fungera. Under hela utbildningen kommer du att få arbeta med din personliga utvecklingsplan och därmed hur du kan utveckla dig inom projektledarskapet.

Ur innehållet

  • Kommunikation utan missförstånd
  • Konflikthantering
  • Stresshantering i projektgrupp, positiv/negativ stress
  • Skillnad mellan grupp och team
  • Verktyg för självinsikt och feedback
  • Modeller inom gruppdynamik
  • Verktyg för att motivera medarbetare
  • Situationsanpassat ledarskap inom projekt

Upplägg

Utbildningen varvar teoretiska genomgångar med praktiska övningar – både individuella och gruppvisa – som redovisas och diskuteras.

Utbildningen sker digitalt via Zoom och därför behöver du tillgång till dator och internetuppkoppling för att kunna delta.  En länk till konferensen skickas ut till de som anmält sig.

Tid

Tisdagen den 13 april och onsdagen den 14 april, 09.00-16.00.

Deltagare

Kursen vänder sig till dig som är en erfaren projektledare i offentlig förvaltning och vill vidareutveckla dina kompetenser inom området.

Medverkande

Kursledare är Peter Elm från Peter & Partner som är utbildningskonsult och har stor erfarenhet av att utveckla både människor och organisationer. Han har en bakgrund som organisations- och regionansvarig chef, projektledare och egen företagare, och är mycket uppskattad för sitt engagemang oavsett om det är i klassrum, på företagsgolvet, på idrottsplanen eller i enskilda samtal.

Avgift

Konferensavgiften är 3 250 kronor. Vi fakturerar avgiften efter kurstillfället.

Anmälan är bindande. Vid avanmälan efter sista anmälningsdatum faktureras hela avgiften, men din plats kan överlåtas till en kollega om du får förhinder.

Sista anmälningsdag: Fredagen den 26 mars

Kursen har begränsat antal platser, vilket innebär att först till kvarn gäller.

Ulrika Ericsson Handläggare kurs och administration 0480-45 67 04 Skicka e-post