Projektledning steg 2 – distansutbildning

En kurs för dig som vill fördjupa dig kring projektledarens ledarroll och bli en mer komplett projektledare.

Att arbeta i projekt är mycket vanligt och både offentlig sektor och företag genomför mycket av sin verksamhet i projektform. Att leda ett projekt skiljer sig från att leda en verksamhet, inte minst utifrån det begränsade tidsperspektivet. Den här utbildningen är uppbyggd kring en projektledares ledarroll och handlar mycket om hur kommunikation kan och bör fungera. Under hela utbildningen kommer du att få arbeta med din personliga utvecklingsplan, hur du ska utveckla dig inom projektledarskapet.

Ur innehållet

  • Kommunikation utan missförstånd
  • Konflikthantering
  • Stresshantering i projektgrupp, positiv/negativ stress
  • Skillnad mellan grupp och team
  • Verktyg för självinsikt och feedback
  • Modeller inom gruppdynamik
  • Verktyg för att motivera medarbetare
  • Situationsanpassat ledarskap inom projekt

Upplägg

Utbildningen varvar teoretiska genomgångar med praktiska övningar – både individuella och gruppvisa – som redovisas och diskuteras.

Utbildningen sker digitalt via Microsoft Teams. En länk till konferensen skickas ut till de som anmält sig. Du behöver tillgång till dator och internetuppkoppling.

Tid och plats

Måndagen den 15 juni och tisdagen den 16 juni, 09.00-16.00.

Deltagare

Kursen vänder sig till dig som är en erfaren projektledare i offentlig förvaltning och vill vidareutveckla dina kompetenser inom området.

Medverkande

Kursledare är Peter Davidsson från Peter & Partner som har en gedigen praktisk erfarenhet av projektledning, med över 25 års erfarenhet av både stora och mindre projekt inom näringslivet såväl som inom offentliga organisationer. Sedan 2009 har han jobbat med utforma och genomföra projektutbildningar. Han har genomfört utbildningar för ett stort antal ledare och medarbetare och får alltid höga betyg i utvärderingar.

Avgift

Konferensavgiften är 3 250 kronor och inkluderar kostnaderna för fika och lunch. Avgiften faktureras respektive huvudman i efterhand. Moms tillkommer.

Anmälan är bindande. Vid avanmälan efter sista anmälningsdatum faktureras hela avgiften. Din plats kan överlåtas till kollega om du får förhinder.

Sista anmälningsdag: Fredagen den 22 maj

Kursen har begränsat antal platser. Platserna fördelas enligt principen först till kvarn. Kontakta vårt kurskansli om du inte fått någon bekräftelse ca 2 veckor före kursstart

Ulrika Ericsson Handläggare kurs och administration 0480-45 67 04 Skicka e-post