IKT-pedagog

Kommunförbundet Kalmar län söker en IKT-pedagog med inriktning mobilt testrum 

Om arbetsplatsen

Den 1 januari 2019 startade Kommunförbundet Kalmar län sin verksamhet. Organisationen är offentligt finansierad och ägs av länets tolv kommuner. Verksamheten ska främja samverkan och på uppdrag av kommunerna arbeta med primärkommunala frågor inom skola, socialtjänst och vård & omsorg.

Inom verksamhetsområdet Unga och utbildning arbetar vi med inriktning på skolväsende, ungdomar och samhällsorientering. Här ingår AV-Media, ett regionalt kompetens- och resurscentrum för film och pedagogisk IT-användning och digitalisering för länets skolor och förskolor. Rollen som IKT-pedagog är kopplad till AV-Media.

Arbetsbeskrivning

Det här är jobbet för dig som vill bidra till att sprida kunskap om den digitala teknikens möjligheter att förbättra och stödja lärprocesser i skolan!

Idag bedriver vi en testrumsverksamhet i Kalmar. Hit kommer anställda inom länets förskolor och skolor för att testa pedagogiska IT-verktyg. Vårt mål är att arbeta mer mobilt och uppsökande framöver så att testrumsverksamheten blir mer lättillgänglig för länets kommuner. Vi söker nu dig som vill ta täten för detta arbete. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att:

  • Vara drivande i att utveckla testrummets mobilitet.
  • Organisera och strukturera testrummets tillgänglighet i hela länet.
  • Ansvara för kontakt med länets kommuner samt bokningar av kommun- och skolbesök.
  • Tillsammans med kollegor inom AV-Media genomföra besök och visningar av testrummet i länets kommuner och skolor.
  • Vara delaktig vid genomförande av AV-Medias utbildningar och kurser.

Tjänsten innebär arbete med omvärldsbevakning vad gäller teknik inom utbildningsområdet och ger dig därmed goda möjligheter till egen kompetensutveckling.

Tjänsten är en allmän visstidsanställning 2020-09-01 – 2022-08-31, heltid. Placeringsort är Kalmar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har såväl pedagogisk som teknisk kompetens. Tjänsten bör passa dig som är mycket intresserad av bägge delar, och som vill arbeta uppsökande och mobilt.

Du har akademisk utbildning med relevant inriktning samt erfarenhet av IKT i undervisning. Erfarenhet av utvecklingsarbete inom IT, digitalisering och programmering är meriterande.

För att lyckas och trivas med uppdraget behöver du självständigt kunna driva utvecklingsfrågor samt ha en utpräglad känsla för service och samarbete. Du tycker om att ta kontakt och skapa relationer med människor. Du arbetar strukturerat och har samtidigt en flexibel och lösningsorienterad läggning. Du kommunicerar väl i tal och skrift, på svenska och engelska.

Arbetet innebär resor, framför allt inom länet. B-körkort är ett krav, så även möjlighet att vid behov resa före och efter ordinarie kontorstid.

Intresserad?

Välkommen att kontakta:

Johan Engdahl, förbundschef, tel. 0480-45 67 01, johan.engdahl@rfkl.se

Peo Fahlström, Verksamhetsledare Unga och utbildning, 0480-45 67 41, per-olof.fahlstrom@kfkl.se

Ansök/visa ditt intresse för tjänsten senast den 13 april via denna länk (Referensnummer 941372).

Vi vill att du i ansökan kort beskriver dina tankar och erfarenheter kring IKT i skolan samt en beskrivning av vilka IKT-verktyg du känner dig bekväm med.