Kursadministratör

Kommunförbundet Kalmar län söker en Kursadministratör.

Om arbetsplatsen

Den 1 januari 2019 startade Kommunförbundet Kalmar län sin verksamhet. Organisationen är offentligt finansierad och ägs av länets tolv kommuner. Verksamheten ska främja samverkan och på uppdrag av kommunerna arbeta med primärkommunala frågor inom skola, socialtjänst och vård & omsorg.

Verksamhetsområdet Kurs och administration ger administrativt stöd till förbundet samt erbjuder kurs- och konferensverksamhet för kommunernas gemensamma behov.

Arbetsbeskrivning

Vi erbjuder en administrativ roll inom utbildningsområdet. Du får möjlighet att arbeta med en bredd av ämnen samt vara med och utveckla vår kursverksamhet! En del i utvecklingen är att öka andelen resefria, dvs. distansbaserade, utbildningar

Som kursadministratör blir din huvuduppgift att organisera och stödja genomförandet av såväl på plats-utbildningar som internetbaserade kurser. Fokus kommer att ligga på att organisera och tillgängliggöra kurser digitalt. Du kommer att ha en aktiv roll och medverka framför kameran i vissa utbildningar, som värd, presentatör eller moderator.

Arbetet innebär också omvärldsbevakning vad gäller ny teknik inom utbildningsområdet och ger dig därmed goda möjligheter till egen kompetensutveckling.

I ditt arbete samarbetar du med kollegorna inom Kurs och administration och har kontakt med såväl kursdeltagare som med föreläsare/utbildare och andra samarbetspartners.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid. Tillträde snarast, efter överenskommelse.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är intresserad av såväl pedagogik som av den digitala teknikens möjligheter för att förbättra och stödja läroprocesser. Ditt intresse speglar din kompetens. Vi önskar att du har en mycket god förmåga att organisera och administrera samt såväl pedagogiska som tekniska färdigheter.

Du har tidigare arbetat med utbildningsadministration och har erfarenhet av online-utbildningar. Erfarenhet av IKT i undervisning samt utvecklingsarbete inom digitalisering är meriterande. Du har en eftergymnasial utbildning med relevant inriktning.

Du är strukturerad och har ett gott ordningssinne och samtidigt en flexibel och lösningsorienterad läggning. Du arbetar lika bra på egen hand som tillsammans med andra och har en utpräglad känsla för service. Du tycker om att ta kontakt och skapa relationer med människor, och kommunicerar väl i tal och skrift, på svenska och engelska.

Arbetet kan innebära en del resor, framför allt inom länet. B-körkort är ett krav.

Intresserad?

Välkommen att kontakta:

Johan Engdahl, förbundschef, tel. 0480-45 67 01, johan.engdahl@kfkl.se

Ansök/visa ditt intresse för tjänsten senast den 13 april via denna länk (Referensnummer A941491).

Beskriv gärna i din ansökan varför uppdraget tilltalar dig och i vilka delar du bedömer att din kompetens framför allt kommer till sin rätt.