Processledare kommunal digitalisering

Kommunförbundet Kalmar län söker en Processledare kommunal digitalisering för att stödja digital utveckling i Kalmar län. 

Om arbetsplatsen

Den 1 januari 2019 startade Kommunförbundet Kalmar län sin verksamhet. Organisationen är offentligt finansierad och ägs av länets tolv kommuner. Verksamheten ska främja samverkan och på uppdrag av kommunerna arbeta med primärkommunala frågor inom skola, socialtjänst och vård & omsorg.

Arbetsbeskrivning

Det här är jobbet för dig som vill arbeta i en strategisk, ledande och samordnande roll med frågor som rör digital utveckling i kommunal verksamhet!

Huvuduppdraget är att leda processen med att ta fram en gemensam plan för inriktning, samordning och utveckling av digitala möjligheter i länets kommuner. Kort sagt vill vi få fart på den digitala transformationen med det yttersta målet att skapa konkreta förbättringar för länets medborgare.

Exempel på ansvar och uppgifter:

  • Leda och samordna processer och verksamhetsutveckling mellan länets kommuner för smartare och effektivare användning av digitala möjligheter.
  • Ansvara för att utbilda kommunala chefer kring digital transformation.
  • Tillsammans med kommunerna analysera behov samt ta fram strategier och beslut för hur kommunerna ska hitta mer likformiga digitala processer och system.

I din roll samverkar du med kollegorna vid kommunförbundet, framför allt de som arbetar med digitaliseringsfrågor inom områdena utbildning respektive social välfärd. Du samarbetar också med företrädare för kommunerna i Kalmar län samt Region Kalmar län, och deltar i olika nätverk regionalt och nationellt.

Tjänsten är en allmän visstidsanställning 2020-09-01 – 2022-08-31, heltid. Placeringsort är Kalmar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av strategiskt arbete med digitalisering inom den offentliga sektorn. Du har god kännedom om kommunernas behov och utmaningar samt dokumenterad erfarenhet av processledning, innovationsarbete, verksamhetsutveckling och förändringsledning. Du har en akademisk utbildning med relevant inriktning, och kommunicerar väl i tal och skrift, på svenska och engelska.

Du har ett konsultativt förhållningssätt och en ledarstil som innebär att du driver frågor på ett smidigt sätt och i en samverkande anda. Du har överblick samt förmåga att växla perspektiv. Du är analytisk och har god pedagogisk förmåga vilket innebär att du kan beskriva komplexa samband på ett begripligt och engagerande sätt. Digitaliseringens roll och möjligheter i samhällsutvecklingen intresserar dig mycket!

Arbetet innebär resor, framför allt inom länet, men också nationellt. B-körkort är ett krav.

Intresserad?

Välkommen att kontakta:

Johan Engdahl, förbundschef, tel. 0480-45 67 01, johan.engdahl@kfkl.se

Ansök/visa ditt intresse för tjänsten senast den 13 april via denna länk (Referensnummer A941499).

Beskriv gärna i din ansökan varför uppdraget tilltalar dig och i vilka delar du bedömer att din kompetens framför allt kommer till sin rätt.