Ekonom

Kommunförbundet Kalmar län söker en ekonom.

Om arbetsplatsen

Kommunförbundet Kalmar län ägs av länets tolv kommuner. Förbundets tjänster utgör en plattform för samverkan för medlemskommunerna, främst utifrån uppdrag inom unga och utbildning, hälsa och social välfärd samt miljösamverkan. Rollen som ekonom är kopplad till verksamhetsområdet Kurs och administration vid kommunförbundet.

Arbetsuppgifter

Det här är jobbet för dig som vill arbeta brett och varierat inom ekonomiområdet. Rollen har såväl operativa som strategiska inslag och ger dig möjlighet att arbeta både uppföljande och framåtsyftande med ekonomi. Vi erbjuder ett gott kollegialt sammanhang med spännande och samhällsorienterade verksamheter och projekt.

Som ekonom ansvarar du för ekonomiarbetet vid Kommunförbundet Kalmar län respektive Kommunernas Hus i Kalmar Aktiebolag (ett fastighetsbolag utan anställda, vilket ägs av Kommunförbundet Kalmar län)

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är budgetering och budgetuppföljning, upprättande av bokslut och årsredovisning samt att fungera som projektekonom i externfinansierade respektive interna projekt. Prognoser och analyser samt systemförvaltning är andra inslag, liksom delaktighet i att utveckla och följa upp kommunförbundets verksamhet i stort. Rollen kan komma att innehålla vissa samordnande och ledande uppgifter, exempelvis processledning.

Du arbetar i lag med och fungerar som bollplank och backup för den administrativa assistenten i löpande redovisningsfrågor. Du arbetar också nära förbundschefen, verksamhetsledarna och projektledarna, och fungerar som ett stöd för dessa i ekonomiska frågor. Externt har du kontakt med framför allt projektfinansiärer, ekonomer vid Kalmar läns kommuner, revisorer och systemleverantörer. Förekommande ekonomisystem och -program är Visma Affärslösningar, Proceedo och Capego.

Arbetet innebär en del resor, framför allt inom länet. Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid, med placering vid vårt kontor i Kalmar. Tillträde snarast, efter överenskommelse.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har flerårig bred yrkeserfarenhet som ekonom. Du har goda redovisningskunskaper, är van vid budgetering, ekonomiuppföljning och av att själv upprätta bokslut. Du har arbetat som ekonom vid/med aktiebolag. Erfarenhet av projektekonomi är meriterande, så även arbetslivserfarenhet inom offentlig verksamhet samt ledarskap.

Du har en kandidatexamen i ekonomi eller annan likvärdig utbildning på högskolenivå. Tjänsten kräver god förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska och engelska, god IT-vana samt B-körkort.

Viktigt är också vem du är som person. Vi söker dig som har strategisk blick och operativ förmåga. Du är noggrann och ansvarstagande och har ett strukturerat och resultatinriktat arbetssätt. Du är lika självgående som teamorienterad, och är mån om att stötta kollegor och att ge god service.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Tillträde snarast, efter överenskommelse

Ansökan

Ansök senast:   2021-12-05

Referensnummer:   A1070439

Välkommen att söka genom att:

Kontakt

Kontaktperson

Johan Engdahl
Förbundschef
0480-45 67 01
johan.engdahl@kfkl.se

Övrigt

Beskriv gärna i din ansökan varför uppdraget tilltalar dig och i vilka delar du bedömer att din kompetens framför allt kommer till sin rätt.

Vi undanber oss erbjudanden och försäljningssamtal om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.