Farliga bakterier i livsmedel

Företag som hanterar livsmedel ansvarar för att maten som hanteras och säljs är säker. Farliga bakterier trivs extra bra i köttfärs och rå kyckling, vilket orsakar många matförgiftningar varje år. Men med hjälp av några smarta hygienråd är det enkelt att hantera mat på ett säkert sätt.

Som hjälp till företag har Miljösamverkan Sydost (MSO) tagit fram ett stödmaterial som på ett enkelt och snyggt vis förklarar hur man säkerställer en korrekt livsmedelshantering. Broschyr och plansch finns att ladda ner på MSO:s webbplats.

Arbetet fortsätter under hösten och hanteringen av köttfärs och rå kyckling kommer att undersökas i samband med planerade livsmedelskontroller på restauranger i Kalmar och Gotlands län. Resultatet av dessa inspektioner presenteras i december.

Plansch med texten "Tänk på hygienen, undvik korskontamination"
Ladda ner planschen här

 

Symbol kommunförbundet
Översikt

På kommunförbundets webbplats används s.k. sessionscookies. Under tiden du är inne och surfar på en sida, lagras den här cookien temporärt i din dator. Sessionscookies lagras inte under en längre tid på din dator, utan försvinner när du stänger din webbläsare.

Tredjepartsprogram

Vi använder Google Analytics för att få en uppfattning om hur besökare använder vår webbplats, så som vilka sidor som besöks och hur många besök som görs.

Undvika cookies

Om du vill undvika cookies kan du ställa in din webbläsare så att du automatiskt nekar cookies eller informeras om att en webbsida innehåller cookies. Mer information om hur du går tillväga finns i din webbläsares hjälpavsnitt.