Hur går det i SIA-projektet?
Samverkansprojektet SIA (Samhälle, Inkludering och Anställningsbarhet) är på sitt tredje och sista år, med avslutning i januari 2026.
Nya metoder
Under projektets gång har vi arbetat med nya metoder och verktyg, bland annat dialog- och skattningsverktyget SKAPA som baseras på forskningsprojektet BIP.
Läs mer härLänsövergripande samverkan och lokalt arbete
Respektive kommun har projektledare som leder det lokala arbetet med deltagare. Kommunerna har själva bestämt själva målgrupp och inriktning på det lokala arbetet med utgångspunkt ur de länsövergripande ramarna. Kommunförbundet leder och samordnar projektet på länsövergripande nivå.
Läs mer härSIA i siffror
Hittills har projektet arbetat med 468 deltagare av de totalt 584 planerade. Totalt har redan 215 avslutat sitt deltagare, närmre 60 % av dessa har gått vidare till studier eller arbete av dessa; 100 personer gått vidare till anställning och 25 personer har även gått vidare till studier.
Om SIA
SIA är ett ESF- finansierat samverkansprojekt med fokus på utanförskapsfrågan. Syftet med projektet är att stärka förutsättningar för ökad anställningsbarhet och inkludering i samhället. Projektet ingår i vårt samverkansområde Etablering där vi även driver AME-chefsnätverket och KAA-nätverket.
Läs mer om SIA här