Ungdomsenkäten LUPP (lokal uppföljning av ungdomspolitiken) är ett verktyg från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) och används för att ta reda på hur ungas livssituation ser ut lokalt. Att ha kunskap om unga och deras livsvillkor är en viktig förutsättning i regionernas och kommunernas arbete i alla förvaltningar för att kunna göra rätt prioriteringar och satsningar.
Ungdomsenkäten LUPP
LUPP i Kalmar län
LUPP-enkäten finansieras av Region Kalmar län och samordnas av Kommunförbundet Kalmar län. Länets kommuner samverkar kring arbetet via Barn- och ungdomsnätverket, där alla kommuner har representanter.
Enkäten är indelad i 7 områden: Fritid, Skola, Delaktighet & inflytande, Trygghet, Hälsa, Ekonomi & arbete, Framtid. Resultaten går att dela upp utifrån respektive kommun samt för hela länet. I Kalmar län görs enkäten var tredje år, i årskurs 8 på grundskolan och årskurs 2 på gymnasiet.
Under enkätåret 2024 genomfördes Anpassad LUPP i 11 av länets kommuner för första gången. Enkäten är utformad för elever med särskilda behov.
Läs mer om Anpassad LUPPMaterial och tips för användning av LUPP
Material inför LUPP
Informationsfilm om LUPP-enkäten till politiker och tjänstepersoner inför LUPP-enkätens genomförande.
Digitala upplagor av tidigare LUPP-undersökningar
2021
LUPP-resultat 2021
Under hösten 2021 genomfördes den senaste LUPP-enkäten, där alla länets kommuner deltog. Resultatet utgör ett beslutsunderlag för kommunerna och lämnar förslag på förbättrings- och utvecklingsområden för att stärka ungas levnadsvillkor. Analysen gjordes av Indikator på uppdrag av Kommunförbundet Kalmar län. Nedan hittar du samtliga rapporter:
2018
LUPP-resultat 2018
Nedan hittar du resultaten från 2018 års LUPP-undersökningar för Kalmar län och respektive kommun som medverkade i årets undersökning. Analysen gjordes av Enkätfabriken på uppdrag av Kommunförbundet Kalmar län.
Borgholm
Emmaboda
Hultsfred
Högsby
Kalmar
Mönsterås
Mörbylånga
Nybro
Oskarshamn
Torsås
Vimmerby
Västervik